Ainekset

  • 2 ras Aitoo peruna-cheddar perunapastaa
  • Suolaa
  • ½ pkt serranokinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
  • Tilkka oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ prk (125 g) mascarponea
  • n. 20 salvian lehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kevätsipulia

Aitoo-Pastaa, kermaa ja kinkkua

Laita kinkkusiivut uunipellille ja paista niitä 150 asteisessa uunissa 15 min. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

Keitä peruna-cheddarpastoja suolatussa vedessä 2 min ja valuta.

Pilko salottisipulit ja valkosipulit ja paista niitä hetki pannulla. Lisää salvianlehdet, kerma ja mascarpone, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua, kunnes kastike alkaa paksuuntua.
Lisää joukkoon perunapastat ja pilko lopuksi joukkoon kevätsipuli.
Murra kinkun paloja pastan päälle ja koristele versoilla.

Reseptin loi Pasi Kuronen / Kaks kokkii.