Ainekset

  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja 
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl siideriviinietikkaa (valkoviinietikkaa) 
  • 1 rkl hunajaa
  • 250 g Aitoo-nokkosgnoccheja
  • mustapippuria

Herkkuhetki kahdelle noin 20 minuutissa.

Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla (varo polttamasta). Puolita pestyt tomaatit. Silppua kuorittu valkosipulinkynsi ja kevätsipulin varsi. Kuumenna oliiviöljy tilavalla pannulla ja kuullota tomaattien rakenne hieman pehmeäksi (1 min.).

Lisää viinietikka, hunaja ja valkosipuli. Kuullota, kunnes neste haihtuu ja pannuun jää hieman tahmea kastike. Keitä gnoccheja, kunnes ne nousevat pintaan (n. 2 min.) ja valuta.

Kuumenna kastike, lisää gnocchit ja sekoita. Lisää silputtu kevätsipuli, pinjansiemenet ja reilusti mustapippuria myllystä. Tarjoa heti.

Reseptin loi Prisca Leclerc. "Ruokamuistot ovat osa juuriani", sanoo Prisca Leclerc, kokki ja keittokirjailija. "Isällä oli ravintola Etelä-Ranskassa, hän myös kalasti. Inspiroidun yhä Välimeren mauista ja aidoista raaka-aineista, niin kuin reseptistänikin varmasti huomaa!"